ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΠΙΓΡΑΦΉ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΉ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Τρία δείγματα πετρογλυφικών βρέθηκαν στην Βόρεια Αμερική όπου ερευνήθηκαν και αποδόθηκαν στο ότι είναι Ελληνικά. Η πέτρα Possum Greek Stone ανακαλύφθηκε από ΤΗΝ Gloria Farley στην Oklahoma ΤΟ 1970. Όπως εξηγεί η ίδια στην πέτρα απεικονίζεται ένας Έλληνας αθλητής επάνω σε βάθρο νίκης με επιγραφή που γράφει ΗΟ-ΝΙ-ΚΑ-SA η nikasa (ο νικητής).
Η πέτρα Thruston stone ερμηνεύεται ως μια ανάμιξη πολλών πολιτισμών όπως Ελληνικού, Τσερόκι, Ινδιάνικου και Αιγυπτιακού.
Η πολιτισμική κοινότητα των Cherokee Keetoowas society επισήμανε πως το επιβεβαιώνει και το όραμα του Eloh, ότι προέρχονται από τους Πτολεμαίους που έφτασαν με υπερατλαντικά ταξίδια μαζί με τους Φοίνικες στην κοιλάδα του Οhio γύρω στο 100 πχ.. Το Red Bird Petroglyph είναι Ελληνική επιγραφή που χρονολογείται στον 2ο η 3ο αιώνα πχ. Και όχι όπως ανακοίνωσε τελευταία το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και οι New York Times ότι είναι ΤΟΥ 1800.
Η γλώσσα των Τσερόκι περιέχει πολλές λέξεις Ελληνικής προέλευσης, ιδιαίτερα στο πεδίο της Ιεραρχίας, στρατιωτικής ορολογίας, μυθολογίας, αθλητισμού και τελετουργίας. Επίσης η μουσική των Τσερόκι αντανακλά τις Ελληνικές τους ρίζες. Οι Ινδιάνοι Cherokee είναι στην κυριολεξία οι Έλληνες της Αρχαίας Αμερικής..
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Manfred Metcalf βρήκε μια πέτρα στην πολιτεία της Georgia, η οποία έφερε μια επιγραφή παρόμοια με αρχαία γραφή της Κρήτης.
Ο Αμερικανός Cyrus Gordon αρχαιολόγος και γλωσσολόγος δήλωσε "Αφού ερεύνησα την επιγραφή, ήταν προφανές για μένα πως η γραφή ήταν ίδια με αυτή της Μινωικής Γραμμικής Α και της Μυκηναϊκή Γραμμικής Β. Συνεπώς υπήρχε μια επαφή μεταξύ Αμερικής και Αιγαίου στην εποχή του χαλκού κοντά στις Νότιες, Δυτικές και Βόρειες ακτές στον κόλπο του Μεξικού. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Οι αρχαίες επιγραφές των πολιτισμών του Αιγαίου σε τρία διαφορετικά σημεία του κόλπου αντανακλά τα υπερατλαντικά ταξίδια μεταξύ Μεσογείου και Νέου Κόσμου γύρω στα μέσα της 2ης χιλιετίας".
Στην μνήμη της Gloria Farley.
Ε. Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου