Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Εξερευνώντας το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας της Νότιας Κορέας

 Εξερευνώντας το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας της Νότιας Κορέας






















Το νησί Jeju στη Νότια Κορέα φιλοξενεί το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να βυθιστούν στον κόσμο των Ελλήνων θεών.

Το ίδιο το μουσείο είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με την κλασική ελληνική αρχιτεκτονική, με μια σειρά κιόνων εξωτερικά.

Στο νησί Τζέτζου υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην ελληνική μυθολογία.

south korea jeju - Google Search

Η ελληνική μυθολογία είναι γνωστή σε κάθε γωνιά της Γης, με άτομα κάθε ηλικίας να γνωρίζουν ποιος είναι ο Δίας, η Αφροδίτη, η Αθηνά και οι λοιποί θεοί.

Ο θαυμασμός και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποι για τον αρχαίο πολιτισμό μας έχει φτάσει μέχρι και τη μακρινή, για εμάς, Νότια Κορέα, όπου στο νησί Τζέτζου λειτουργεί ένα μουσεία Ελληνικής Μυθολογίας.

Όπως και πολλά άλλα σημαντικά κτήρια του εξωτερικού, έτσι και το μουσείο αυτό, έχει αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την κλασσική εποχή με κίονες. Μπαίνοντας, οι επισκέπτες θα δουν αντίγραφα γνωστών αγαλμάτων και πινάκων που σχετίζονται με τους αρχαίους Έλληνες θεούς.

Καθώς οι επισκέπτες εισέρχονται στο μουσείο ελληνικής μυθολογίας, το οποίο βρίσκεται στο νησί Jeju, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αμέσως συναντούν αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων και διάσημους πίνακες που απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Το εντυπωσιακό μουσείο χωρίζεται σε επτά μεγάλες γκαλερί που όλες επικεντρώνονται σε μια πτυχή της ελληνικής μυθολογίας, όπως η «Γκαλερί του Ολύμπου», η «Γκαλερί Αγάπης» και η «Γκαλερί Ηρώων».

Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας στην Κορέα φιλοξενεί αμέτρητα αντίγραφα αρχαίων ελληνικών γλυπτών

Κάθε γκαλερί διαθέτει θεαματικά αντίγραφα από λευκό γύψο επιβλητικών αρχαίων γλυπτών, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ελληνική μυθολογία και ιστορία τόσο στα κορεάτικα όσο και στα αγγλικά.

Διαθέτει ακόμη και ένα αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού χωριού που οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν, καθώς και ιστορικά ακριβείς στολές που μπορούν να φορέσουν, που τους βοηθούν να μεταφερθούν στο χρόνο πίσω στην αρχαία Ελλάδα.

Στην «Gallery Olympus», αντίγραφα διάσημων αρχαίων ελληνικών γλυπτών των θεών πλαισιώνουν την αίθουσα, μαζί με αντίγραφα διάσημων πινάκων που απεικονίζουν ιστορίες από τον ελληνικό μύθο.

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για καθέναν από τους δώδεκα θεούς και να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο. Ο ιστότοπος φιλοξενεί επίσης μια σειρά από αντίγραφα σημαντικών αντικειμένων από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Δούρειος Ίππος, αν και σε μικρότερη κλίμακα.

Το μουσείο διαθέτει επίσης διαδραστικές εκθέσεις για τα ζώδια και τους αστερισμούς, και εξηγεί ακόμη και τους ελληνικούς μύθους πίσω από πολλούς από τους αστερισμούς.

Το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας της Κορέας είναι το ιδανικό μέρος τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την ελληνική μυθολογία διασκεδάζοντας παράλληλα, καθώς το μουσείο διαθέτει επίσης μια σειρά από οθόνες «trickeye» ή οπτικής ψευδαίσθησης.

Το νησί Jeju, που βρίσκεται στην Κορεατική Θάλασσα ακριβώς κάτω από την Κορεατική Χερσόνησο, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Κορεάτες λόγω του ζεστού καιρού, των εκπληκτικών παραλιών και των δραματικών τοπίων του.

Παρά την μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει, η Ελλάδα και η Κορέα μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό από τότε που οι δύο χώρες άνοιξαν διπλωματικές σχέσεις το 1961, αλλά ακόμη και πριν από τότε, όταν η Ελλάδα έστειλε 10.000 στρατιώτες να πολεμήσουν στην Κορέα το 1950.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμής εξήντα χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, ο Έλληνας μουσικός και συνθέτης Τσαλικιάν Μιράν έπαιξε τον εθνικό ύμνο της Κορέας στο μπουζούκι, ένα εμβληματικό ελληνικό όργανο.

Ήταν η πρώτη φορά που το μπουζούκι χρησιμοποιήθηκε για να παίξει τον εθνικό ύμνο ενός έθνους, εκτός της Ελλάδας, σε επίσημη εκδήλωση.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ 

Μετα απο δυο μήνες απουσίας μου ειμαι πάλι κοντά σας γιατι πολλοί φίλοι με ρωτάνε γιατι δεν γραφω τιποτα πλέον στο ΦΒ. 

Τωρα ειμαι ενταξει και θα γραφω ξανα, εχω παρα πολλα να σας παρουσιάσω και με αποδείξεις (οπως παντα) και οπως εσεις, ετσι και εγώ θέλω να βρω ξανα τα φιλαράκια μου. Αυτο το κείμενο με δένει περισσότερο εμεναν γιατι τα τελευταία 40 μου χρονια ειμαι μαζι με Κορεάτες, η συζηγος μου ειναι Κορεάτισσα και μιλάω αρκετα Κορεάτικα τους καταλαβαίνω ειμαι δεμένος με την κουλτούρα τους και ξέρω οτι αγαπουν και σέβονται την Ελλάδα την ιστορία της και την μυθολογία τους ήρωες τους θεούς αρχαίους ελληνικούς φιλοσόφους και γενικά. Το όνειρο τους (οπως και οι βόρειοι Ιαπωνεζοι απο το νησί Χακοντάτε - Μόρορανγκ - Σαπόρο ) ειναι, να έρθουν στην Ελλάδα έστω μια φορα. Εχουμε να πουμε πολλα ακόμα.. 

Ευχαριστω τους φίλους που μου έστειλαν αυτές τις πληροφορίες..  

Φώτιος Τούμπανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου